Bouwstart Persenlijn voestalpine Polynorm

30 juni 2014

Op vrijdag 27 juni hebben wethouder Bert Koops van de gemeente Bunschoten en de directie van voestalpine Polynorm, Josef Lamplmayr en Hans Vorstenbosch, de eerste officiële werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe “Persenlijn 5” verricht. Deze nieuwe persenlijn is noodzakelijk om aan de actuele eisen van de automobiel- en truckindustrie te kunnen voldoen.

Heilijgers realiseert een productiehal van 100 bij 36 meter met een vrije hoogte van bijna 15 meter. In deze hal komt een persenkelder van 6 meter diep. Hierin bevinden zich de basementen van de persen en het transportsysteem voor het restmateriaal. Dit restmateriaal wordt ondergronds vanuit de persenkelder via een nieuw te realiseren tunnel van ongeveer 75 meter lengte, getransporteerd naar een nieuw schrootgebouw van 37 bij 20 meter.

In de persenhal komt een bovenloopkraan met een hefcapaciteit van 60 ton. De kraan rust op de staalconstructie van de hal. De vloeren en tunneldekken zijn geconstrueerd voor de belastingen van transportwagens waarop de persmatrijzen worden vervoerd. Deze wagens wegen 80 ton per stuk.

De engineringteams van voestalpine Polynorm en Heilijgers hebben het afgelopen jaar zeer intensief met elkaar samengewerkt aan de ontwikkeling van het project. Begin 2015 moet de bouw ver genoeg zijn om de persen te kunnen plaatsen.

voestalpine Polynorm is producent en toeleverancier van aluminium en stalen carrosseriedelen voor de Europese automobiel- en truckindustrie. Het totale complex in Bunschoten heeft een omvang van 24 hectare.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal