Fazantenplein Zeist

Verduurzamen en renoveren

Hoe houd je woningen, bedrijfsgebouwen of maatschappelijke complexen up-to-date? Kan vastgoed langer mee? Door onze ruime ervaring met renovatie, verduurzaming en exploitatie zijn dat de vragen die we steeds vaker krijgen.

Verlengen van de levenscyclus

Renovatie- en verduurzamingsprojecten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je kijken naar de functie van een gebouw, de beoogde extra levensduur of het pakket aan esthetische, bouwkundige of installatiewerkzaamheden. Het gaat altijd om de vraag: hoe bied ik mijn gebruikers of huurders voor langere tijd een duurzaam en comfortabel pand met betaalbare maandlasten?

Is het een eenmalig project of wordt er gewerkt in fases?
Welke bouw- en installatiekeuzes maak ik?
Hoe bereik ik een beter energielabel?
En, welke verduurzamingsmaatregelen zijn nu het meest effectief?

Stramroodlaan Zeist
Stramroodlaan Zeist

Behoud van appartementen complexen

Het renoveren van appartementsgebouwen - en delen van woonwijken - voor corporaties, beleggers en of zorginstellingen is een specialisme op zich. Vaak blijkt aan de casco’s van wooncomplexen van 60 jaar oud weinig te mankeren.

Sloop- en nieuwbouw liggen onder een publiek vergrootglas en bewoners verhuizen is voor corporaties een logistieke molensteen. Wij renoveren in bewoonde staat, maken heldere calculaties en planningen en gaan proactief te werk. Woningcorporaties treffen in ons een ontzorgende bouwpartner, die voelt als ‘eigen’.

Verduurzamen én moderniseren met oog voor leefbaarheid
Mensen wonen niet in een energielabel, maar in een duurzaam appartement of een comfortabele woning. Om die reden werken we langs drie assen: we verduurzamen, we vernieuwen én we verfraaien.

Verduurzamen
begint bij isoleren en ventileren, maar denk ook aan duurzaam verwarmen met installaties voor het opwekken en lokaal gebruiken van hernieuwbare energie. Op installatiegebied is er ook veel winst te halen. Het begint natuurlijk met goed ventileren, maar denk ook aan duurzaam verwarmen met het opwekken en lokaal gebruiken van hernieuwbare energie. Ook is er aandacht voor Klimaatadaptatie, biodiversiteit ter voorkoming van hittestress en voor een prettige groene leefomgeving.

Vernieuwen
aast het verduurzamen van de schil pakken we direct de keuken- badkamer- en toiletrenovatie mee. Dit doen we vaak seriematig waarbij verouderde keukens, badkamers, toiletten en leidingwerk, riolering en elektra volledig worden vervangen en gemoderniseerd.

Verfraaien
Verduurzaming is de uitgelezen kans het gebouw te verfraaien door een nieuwe gevelafwerking, een facelift van entree of lichtere tochtportalen Ook wordt de brandveiligheid verbeterd. Het gebouw blijft zo aantrekkelijk voor exploitatie. En het is duurzaam omdat het de levenscyclus verlengt.

De Heilijgers-aanpak

We hebben een passie voor verduurzamen. We werken samen en nemen graag het initiatief. Onze procesmatige aanpak geeft alle betrokkenen optimale grip en inzicht. Vanaf de voorbereiding van het project delen we onze ervaring; In techniek, kosten, kwaliteit en de efficiency van het renovatie- en verduurzamingsplan.

Er zijn talloze manieren om een gebouw te verduurzamen. Afhankelijk van de opgave kiezen we voor een meer conceptuele aanpak of voor maatwerk. In onze variantenstudie werken we verschillende verduurzamingsopties overzichtelijk uit, afgestemd op de mogelijkheden van het gebouw. Slim, doordacht en verrassend. De gekozen variant werken we gedetailleerd uit in een plan.

Communicatie en participatie zijn essentieel voor een mooi en duurzaam resultaat. We doen dat als team. Onze bewonersconsulent vervult hierin een belangrijke rol als vast gezicht voor de bewoners en omgeving gedurende het hele traject. De bewoners zijn in alle fases goed geïnformeerd en betrokken en ervaring leert dat door onze persoonlijke benadering de 70% bewonersacceptatie een vanzelfsprekendheid is.

Tijdens de uitvoering trekken de bewonersconsulent en onze uitvoerder samen op en zorgen samen met onze vaklieden dat de techniek op een menselijke manier achter de voordeur wordt gebracht, waarbij de klanttevredenheid actief gemeten wordt.

Voor elke belegger en gebouweigenaar geldt dat er na renovatie er een beter gebouw staat, waarmee huurders of gebruikers weer jaren vooruit kunnen.

Casper Helms 02

Vragen over verduurzamen en/of renoveren?

Casper Helms vertelt je er graag meer over. Neem contact op!