Carré van Boemendaal - restauratie, verbouw en nieuwbouw

Bestaande bouw

Heilijgers houdt zich bezig met renovatieprojecten, het verduurzamen van projecten, het onderhouden van projecten en het transformeren van projecten. Hierbij kan gedacht worden aan het renoveren van oude panden, het aanpassen van gebouwen aan nieuwe normen en regelgeving, het verbeteren van energie-efficiëntie en het transformeren van een bestemming.

Renovatie, verduurzaming, transformatie en onderhoud

Duurzaam vastgoedbeheer gaat verder dan een schilderbeurt en een paar zonnepanelen. Het begint met efficiënt beheer en onderhoud, maar om het vastgoed ook voor de lange termijn waarde te laten behouden, zijn verduurzaming en transformatie op een zeker moment noodzakelijk. Voor ieder stadium in de levenscyclus van het vastgoed hebben wij een oplossing, van dagelijks onderhoud op basis van een meerjarenonderhoudsplan tot innovatieve concepten voor verduurzaming.

Kies ik voor renovatie, verduurzaming, transformatie of onderhoud?

Woningen en gebouwen moeten presteren, elke dag opnieuw. Maar wat als ze niet meer voldoen? Kies je dan voor nieuwbouw, renovatie of verduurzaming? Het is de vraag waar bedrijven, beleggers, woningcorporaties, zorg- of onderwijsinstellingen regelmatig voor staan.

Afschrijven of investeren
Wat kunnen we nog met het bestaande vastgoed? Wat zijn de bouwkundige mogelijkheden? Welke investeringen zijn er nodig om aan het gewenste energielabel te komen? En, wat is de verwachte economische levensduur? Lees meer >

Energielabels en bouwkundige keuzes
Sloop en nieuwbouw, renovatie, revitalisering, verduurzaming, transformatie of het uitvoeren van een facelift: het zijn complexe projecten. Het valt of staat bij kennis en mensen. Zoals de EP-adviseur die vooraf doorrekent welk pakket duurzame maatregelen, welk energielabel oplevert. En hoe zich dat vertaalt in extra maandlasten en wat het investeringsoptimum is.

Ornsteinlab Universiteit Utrecht
Woonzorgcentrum Mariënhorst Soest

Met aandacht voor voor de bewoners

Verbouwen in ‘bewoonde’ staat
Wij werken met compacte bouwteams- en partners en hebben ruime ervaring met renovaties in bewoonde staat. Zo treffen we de juiste maatregelen, zodat een woning of bedrijfsgebouwen in gebruik kan blijven. Dat scheelt tijd en geld, maar ook forse logistieke operaties. Dat is prettig voor huurders én verhuurders.

Omgevingsvergunning en draagvlak
Hoe ga je om met belanghebbenden en bewoners? Hoe zorg je dat participatietrajecten soepel verlopen? Alleen door betrokkenheid en goede informatie zijn projecten succesvol. Lees meer over de Heilijgers-aanpak >

De Heilijgers-aanpak

Hoe werkt dat dan in de praktijk?

Als opdrachtgever wil je één aanspreekpunt. Daarom werken we graag in een compact bouwteam waarin we kennis delen en direct toewerken naar de beste oplossing, binnen de kaders van planning en budget.

Betrokken, persoonlijk en ervaren

We werken graag in bouwteams, waarin onze eigen mensen samenwerken met vaste bouwpartners, zoals architecten, dakdekkers, E- en W-installateurs of adviseurs voor onder meer energieberekeningen of brandveiligheid.

Efficiëntie, kennis en open samenwerking zijn de pijlers waar Heilijgers al jaren op bouwt. Enkele van onze opdrachtgevers deelden hun ervaringen op camera.