Opening Villa Jongerius

Vrijdag 24 mei wordt Villa Jongerius in Utrecht geopend. De restauratie en herbestemming is uitgevoerd door FBW Architecten uit Utrecht en Heilijgers uit Amersfoort.

Na een restauratie van bijna drie jaar wordt in mei 2013 Villa Jongerius officieel geopend. Dankzij de inzet van een aantal kleinkinderen van Jan en Heinnie Jongerius is de villa nu weer in oude glorie hersteld. De villa wordt gebruikt voor vergaderingen en bijeenkomsten en de Jongerius Live concerten. De opening wordt verricht door de nog enige in levende zijnde dochter, Truus Jongerius.

Jan Jongerius was een eenvoudige hoveniersjongen die het schopte tot succesvol fabrikant. Met Amerikaanse opdrachtgevers als Texaco en Ford groeide de N.V. van Jongerius uit tot een van de belangrijkste Forddealers van ons land. Om zijn succes te bekronen ontwierp Jan Jongerius in 1938 zijn eigen villa, tuin en kantoor in een on-Nederlandse stijl. In 1955 ging het bedrijf failliet. Het complex kwam in handen van Defensie. Na enkele jaren leegstand werd de villa eind 20e eeuw gekraakt. In 2007 startten de plannen voor restauratie van de villa.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal