Sloop van De Open Hof gaat hard

12 juli 2024

Het gaat hard met de sloop. In 2,5 maand tijd is er veel werk verricht. De hoogste tijd voor een update met projectleider Teun Lagemaat.

Wow, wat gaat het hard! Het ziet er naar uit dat de sloop al bijna klaar is?

“Klopt, het sloopteam gaat als de brandweer. Eind deze week zijn we zo goed als klaar. Alles verloopt volgens planning en we zijn geen onaangename verrassingen tegengekomen. Met een klein team hebben we de klus super vlot geklaard.”

Wat moet er nog gebeuren?

“Op dit moment zijn we bezig met de laatste terreinwerkzaamheden. De kelder is inmiddels helemaal weg. Het laatste puin wordt afgevoerd. Als dat gebeurd is, zijn wij voorlopig klaar en gaat Van Asch Infrastructuur het terrein bouwrijp maken voor Heilijgers. De nutsbedrijven gaan eind juli, begin augustus aan de slag om de voorbereidingen te treffen voor de nieuw te plaatsen traforuimte. Als de nieuwe trafo volledig in bedrijf is, wordt de oude trafo gedemonteerd. Dit zal begin september zijn. We komen dan nog een paar weken terug om het trafohuisje te slopen en halen het oude trappenhuis bij het Hoekhuis weg. Op nagenoeg dezelfde locatie komt een tijdelijk noodtrappenhuis. Maar tegen die tijd zal Heilijgers daar meer over vertellen.”

Wanneer draagt Lagemaat het stokje officieel over aan Heilijgers?

“In de week 15-19 juli dragen wij het overgrote deel van het terrein over aan Heilijgers. En zijn wij als laatste nog verantwoordelijk voor het slopen van het trafohuisje en het weghalen van het trappenhuis bij het Hoekhuis.”

Vrijdag 26 juli einde dag start de bouwvak. Gaat het hek echt op slot of staan er nog werkzaamheden op de planning?

“Voor wat betreft Lagemaat en Heilijgers gaat het hek echt op slot. Mocht je busjes zien staan en mensen zien werken, weet dan dat het de nutspartijen zijn die kabels en leidingen omleggen.”

Fijne zomervakantie!

Bouwteam De Open Hof

Terug naar de projectpagina van De Open Hof

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal