We zijn weer aan de slag

30 augustus 2024

We hebben er zin in! Met een lekker zomerkleurtje tref ik Gerard aan op de bouwplaats van Sint Carolus. Het weer is momenteel nog zalig, uitstekende ‘werkbare dagen’ zoals we dat noemen in de bouw. Al komt de periode van donkere dagen en doorwerken in weer en wind ook snel dichterbij. Ik ben benieuwd hoe we ons op de bouwplaats hierop voorbereiden.

Ha Gerard, voordat we van start gaan eerst de vraag hoe was je vakantie?

“Met één woord super! Heerlijk even losgekoppeld van het drukke leven hier en twee weken genoten van Zuid-Frankrijk.”

Het is alweer je tweede werkweek na de vakantie. Kun je ons vertellen wat er de komende periode op de planning staat?

“Jazeker, de planning is als volgt:

  • Aankomende weken is Mulder Betonbouw bezig met het maken van de fundering voor gebouw B (het achterste gebouw). De verwachting is dat de fundering in de week van 23-27 september klaar is.
  • Maandag 16 september arriveert de torenkraan op de bouwplaats en dezelfde dag starten we nog met opbouwen. Woensdag 18 september wordt de kraan gekeurd en gaat na goedkeuring meteen in bedrijf.
  • In de week van 23 september start het installatiewerk.
  • Vanaf maandag 30 september gaan we de kanaalplaatvloeren leggen op de fundering.
  • Vanaf maandag 7 oktober start het monteren en plaatsen van de betonwanden.
  • Vanaf maandag 14 oktober start het bouwen van de kalkzandsteen wandelementen en starten we ook met het opbouwen van de steigers.

Langzaamaan merk je dat het ’s avonds sneller donker wordt. Welke voorbereidingen treffen we hiervoor op de bouwplaats?

“Je merkt inderdaad aan de natuur dat we richting het najaar gaan. Het duurt niet lang meer en dan is het nog donker als ik ’s ochtends aankom bij Sint Carolus. Op dit moment treffen we de voorbereidingen voor het plaatsen van verlichtingsmasten. Deze gaan straks aan om 06.30 uur en uit zodra het licht is. Ook in de toren van de torenkraan komt verlichting.”

Hoe ga je de masten zo plaatsen dat omwonende zo min mogelijk lichtstralen zien?

“Heel eerlijk, dat wordt nog een uitdaging! Doordat we rondom buren om ons heen hebben, kan ik het nooit voor iedereen echt goed doen. Ik ga mijn best doen om het voor onze directe buren zo comfortabel mogelijk te maken, door de lichtmasten zoveel als mogelijk naar beneden af te stellen. Mocht je nu echt last hebben van een bepaalde lichtmast, neem dan contact op Delian. Samen gaan we dan kijken of we tot op een oplossing kunnen komen. En gelukkig wordt het ook weer licht en gaat de verlichting uit.”

De bouwplaats wordt dus ’s nachts niet verlicht?

“Klopt, ’s nachts brandt er geen licht. De verlichting werkt op infrarood. Mocht de verlichting aangaan, kijk dan of je iets verdachts ziet. Vertrouw je het niet, fijn als je dan de politie belt of bel met ons calamiteitennummer: 033 – 45 45 47 00.

Terug naar de projectpagina van Sint Carolus

Sint Carolus Hilversum - bouwput
Sint Carolus Hilversum - bouwput
Sint Carolus Hilversum - bouwput
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal