Zuydereiland finalist Heuvelinkprijs

16 juli 2020

Het project Zuydereiland in Arnhem is één van de finalisten voor de Heuvelinkprijs 2020. Architectuurcentrum CASA reikt deze prijs tweejaarlijks uit aan het beste nieuwbouwproject in gemeente Arnhem.

Behalve Zuydereiland zijn ook projecten van Barcode Architects, Nexit architecten, DP6, De Zwarte Hond, Space Encounters en Jasper Jobse finalist voor de Heuvelinkprijs. De jury heeft eind juni alle projecten bezocht. In september kan het publiek ook een favoriet kiezen. De winnaars van de vakjury- en publieksprijs worden kort daarna bekendgemaakt.

MIX architectuur ontwierp in opdracht van Heilijgers Projectontwikkeling op het Zuydereiland in de Schuytse Laak negentien eilandwoningen. De woningen zijn gesitueerd in een bijzonder woon- en natuurgebied aan de westkant van nieuwbouwwijk Schuytgraaf. Iedere woning is uniek door de keuze uit flexibele modules. Brede woonruimtes met verdiepingshoge kozijnen en houten vlonders in het water zorgen voor de connectie met het landschap.

De Heuvelinkprijs, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw, is in de jaren negentig door de gemeente Arnhem en dagblad De Gelderlander in het leven geroepen om lokale architectuur alsook de interesse daarvoor te stimuleren. De prijs bestaat uit een vakjury- en een publieksprijs. Winnaars van vorige edities waren onder meer Parkzaal Musis (2018), brasserie De Boerderij (2016), Rozet (2014), Het Podium (2012) en revalidatiecentrum Groot Klimmendaal (2010).

De jury, bestaande uit Jan Nauta (Studio Nauta), Jeroen van Schooten (TeamV) en Philomene van der Vliet (BOOM Landscape), heeft uit alle nominaties een shortlist geselecteerd. Deze zeven projecten zijn eind juni bezocht en beoordeeld. Naast de vakjuryprijs wordt na de zomer een publieksprijs georganiseerd in samenwerking met dagblad De Gelderlander. De winnaars van beide prijzen worden 18 september bekend gemaakt.

Meer informatie op de website van Architectuurcentrum CASA.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal