De Lichtpen wint Stadsbouwprijs Amersfoort 2024

18 oktober 2024

Gisteravond maakte FASadE (Forum voor Stedenbouw, Architectuur en Landschapsontwerp aan de Eem) de Stadsbouwprijzen Amersfoort bekend. Architect Jan Poolen van ZEEP architects and urban designers en opdrachtgever Arjen Kleijer van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling kregen de prijs voor het winnende project in de categorie Large uit handen van wethouder Rutger Dijksterhuis. De vakjury beoordeelde de projecten onder meer op maatschappelijke toegevoegde waarde. Jan Poolen memoreerde het omdenken van Heilijgers die het project haalbaar maakte door de constructie om te zetten naar prefab en het bouwteam meenam naar Hibex B.V. in Groningen.

In de categorie Medium-projecten won &WA architecten met het project Movement Gym op de Norit-campus. In de categorie Small won Atelier LOOS van VLIET met de herinrichting van de Varkensmarkt. De publieksprijs ging naar BNB architecten voor de bungalow op de berg. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Brede blik
Met de Stadsbouwprijs wil FASadE nieuw ontworpen ruimtelijke kwaliteit benadrukken en bij het grote publiek onder de aandacht brengen. Het draait daarbij om waardering vanuit een breed perspectief. Een goed project is meer dan alleen mooi of functioneel. Bij de waardering is dus niet alléén gekeken naar de schoonheid van projecten. Aandacht is er ook voor de bijdrage van een gebouw, plein, park of interieur aan bijvoorbeeld de publieke ruimte, de circulaire economie of de woningdiversiteit in Amersfoort.

Meer informatie over De Lichtpen https://heilijgers.nl/projecten/de-lichtpen

De Lichtpen Amersfoort - 98 appartementen
De Lichtpen Amersfoort - 98 appartementen
De Lichtpen Amersfoort - 98 appartementen
De Lichtpen Amersfoort - 98 appartementen
De Lichtpen Amersfoort - 98 appartementen
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal