VOORTGANG SINT CAROLUS….DECEMBER 2023

21 december 2023

21 december 2023 – We zijn bezig met de laatste werkzaamheden. Morgen sluit de bouwplaats voor twee weken. Tijd om met Teun Lagemaat bij te praten.

Hoever is het sloopproces nu?

“Alle kamers zijn inmiddels leeg. Het enige wat er nog staat, zijn de muren en vloeren. Alle brandbare materialen zijn verwijderd en de laatste materialen die we kunnen hergebruiken, zoals onder andere de hardhouten kozijnen, zijn zorgvuldig afgevoerd.”

Op naar het slopen van de buitenkant?

“Helaas laat dat nog even op zich wachten. Doordat we het gebouw nu zo schoonmaken, troffen we toch nog asbest aan in de constructie. Een tegenvaller!”

Kun je uitleggen wat de consequenties zijn nu er meer asbest is gevonden?

“Bij de gemeente hebben we een sloopmelding ingediend met daarin vermeld de plekken die aanvullend gesaneerd moeten worden. Nu er meer asbest is gevonden, moet er een nieuwe versie van het rapport komen. Dit rapport moet opnieuw ingediend worden en met de feestdagen voor de deur werkt dat niet in ons voordeel.”

Hoeveel vertraging schat je in?

“Dat is lastig te zeggen. Eerst moet het gebouw helemaal asbest vrij zijn, voordat we kunnen starten met de sloop van de buitenkant. In januari hoop ik meer duidelijkheid te hebben over de nieuwe planning.”

Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen. De bouwplaats gaat twee weken dicht en in de week van 8 januari starten de sloopwerkzaamheden weer op. Mocht u iets verdachts zien of er is een calamiteit, neem contact op met Delian de Gier, 06 461 441 53.

Terug naar de projectpagina van Sint Carolus

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal