Woonzorg Nederland en Heilijgers teken voor 284 woningen met zorgfuncties voor senioren

Op de PROVADA-stand van de Metropoolregio Amsterdam tekenden Cees van Boven van woningcorporatie Woonzorg Nederland en Herman Broekhuizen van Heilijgers de bouwcontracten voor de realisatie van 284 seniorenwoningen in Amsterdam en Hilversum.

Op de PROVADA-stand van de Metropoolregio Amsterdam tekenden Cees van Boven van woningcorporatie Woonzorg Nederland en Herman Broekhuizen van Heilijgers de bouwcontracten voor de realisatie van 284 seniorenwoningen in Amsterdam en Hilversum.

In Amsterdam betreft het de sloop en nieuwbouw van 𝗗𝗲 𝗢𝗽𝗲𝗻 𝗛𝗼𝗳 in Amsteldorp voor huurder De Zorggroep Amsterdam Oost. Op precies dezelfde plek komen 131 zorgstudio’s voor senioren die 24-uurs zorg nodig hebben en 21 appartementen voor zelfstandig wonen met Verpleegzorg Thuis. Op het binnenterrein komt een mooie tuin - een open hof - waar buurtbewoners ook van harte welkom zijn. Het ontwerp is van bureau SLA - we are architects. Het nieuwe binnenhof bij het verpleeghuis geeft de bewoners straks rust en een groene omgeving. De huidige binnentuin wordt uitgebreid en zo ingericht dat de tuin op elk woonniveau te zien is. Alle bewoners hebben straks vanuit hun woning een prachtig uitzicht op een groene omgeving.

In Hilversum realiseren Heilijgers en bouwteampartner Lomans aan de Bosdrift een toekomstbestendig zorggebouw op de plek van het huidige 𝗦𝘁. 𝗖𝗮𝗿𝗼𝗹𝘂𝘀. Het nieuwe St. Carolus bestaat uit 100 studio’s, 10 gezamenlijke woonkamers en een woonzorggebouw met 32 appartementen. De zorg in het nieuwe St. Carolus wordt geleverd door HilverZorg en bestaat uit twee losstaande bouwdelen. Het ontwerp is van AG NOVA Architecten Amersfoort. De architectuur van beide gebouwen is geïnspireerd op de tuindorpgedachte, wat aansluit bij de bestaande omliggende woningen. De bewoners zijn met name mensen met een psychogeriatrische aandoening en delen met 10 personen een aantal algemene voorzieningen. Elke bewoner heeft een eigen studio met sanitair.

Goede woningen voor senioren zijn hard nodig. Bovendien zijn ouderen een belangrijke doelgroep in de stad. Deze twee seniorencomplexen voorzien op een kwalitatieve manier in de wijze waarop senioren prettig en passend bij een nieuwe levensfase kunnen wonen, met en zonder (intensieve) zorgvraag.

Contract getekend St Carolus Hilversum - De Open Hof Amsterdam - Woonzorg Nederland - Heilijgers - Provada
Sint-Carolus-Hilversum-Heilijgers-Woonzorg-Nederland
Contract getekend St Carolus Hilversum - De Open Hof Amsterdam - Woonzorg Nederland - Heilijgers - AG NOVA - Provada
Open Hof Amsterdam - Heilijgers Bouw 1
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal