Rademakershof Soesterberg
Rademakershof Soesterberg

Rademakershof , Soesterberg

ReferentieBinnenstedelijkGebiedsontwikkeling
13 woningen

Aan de Rademakershof, tussen de Rademakerstraat en de Veldmaarschalk Montgomeryweg in het centrum van Soesterberg, heeft Heilijgers een kleinschalig project bestaande uit 13 woningen in vier typen gerealiseerd. Het zijn seniorenwoningen, starterswoningen en gezinswoningen. De woningen zijn voor de zomer van 2015 opgeleverd.

Impuls voor dorpshart Soesterberg

Onderdeel van deze ontwikkeling is de bouw van de nieuwe Plus-supermarkt en een drogist aan de Rademakerstraat. De supermarkt is in november 2014 geopend. Voor en naast de nieuwe supermarkt is een parkeerterrein voor ruim negentig auto’s. Dit parkeerterrein is ook de nieuwe plek voor de wekelijkse markt. Aan het plein komt verder een bouwblok met in de plint 170 m² ruimte voor detailhandel en daarboven vier appartementen.

Aansluitend aan dit plan ontwikkelt Heilijgers aan de rand van Soesterberg in het bosgebied bij Kontakt der Kontinenten een woonlocatie met ongeveer 200 woningen in verschillende prijsklassen. De versterking van het dorpshart markeert voor Soesterberg de uitvoering van het grootschalige masterplan met verder onder meer de herontwikkeling van de vliegbasis, de verdiepte rondweg en de transformatie van militaire gebouwen.

Nieuws updates

20 juni 2014: Start bouw PLUS supermarkt Soesterberg
30 oktober 2014: De PLUS supermarkt en de drogisterij zijn vanaf vandaag open
2 december 2014: Bouw van alle woningen gestart met graven bouwput
12 februari 2015: Hoogste punt woningen Rademakershof gevierd
23 april 2015: Open huis seniorenwoningen met fietsroute naar NMM
1 juni 2015: Eerste woning Rademakershof opgeleverd