Valleipark Leusden
Valleipark Leusden
Valleipark Leusden
Valleipark Leusden
Valleipark Leusden
Valleipark Leusden
Valleipark Leusden
Valleipark Leusden

Valleipark , Leusden

ReferentieOverige locatieGebiedsontwikkelingNieuwbouw

Aan de noordrand van Leusden – tussen het Valleikanaal en de Liniedijk – verrijst een sfeervol nieuw woongebied. Lommerrijke lanen, veel groen, verschillende woningtypen en vrije kavels zijn er ook. Valleipark, een unieke woonomgeving omringd door water, gekleurd door groen, doorkruist met lanen en gesierd door een grote variatie aan huizen. De deelplannen 1 en 3 zijn inmiddels gerealiseerd.

Participatie
Bij de start van de gebiedsontwikkeling hebben de ontwikkelende partijen belangstellenden uitgenodigd om deel te nemen aan zes woonateliers over het ontwerp van de wijk en de woningen. Er is onder meer meegedacht over ecologie, kavelafmetingen, gewenste architectuur en de plattegronden van de woningen.

Deelplan 1
Het eerste deelplan van Valleipark bestaat uit 24 twee-onder-een kapwoningen in twee verschillende varianten. De twee types verschillen onderling weer van elkaar in kleurstelling, afmeting, indeling en kapvorm. De woonoppervlaktes van de twee types lopen uiteen van 135 tot 165 m². Door de huizen te laten verspringen van elkaar en te spelen met de goothoogte en de kleuren van de gevel en de daken heeft elk huizenduo een eigen verschijningsvorm. Het verlevendigt het straatbeeld en geeft de wijk een informeel en vriendelijk karakter.

Valleiwoning A vanaf € 435.000: een zeer luxe en ruime woning met 165 m² woonoppervlakte en een kavel van circa 300 m². In de basis is deze woning al erg luxe en compleet, maar er zijn veel verschillende mogelijkheden om het huis nog verder uit te breiden en naar wens te maken.

Valleiwoning B vanaf € 365.000: ook een ruime woning met 135 m² woonoppervlakte en een kaveloppervlakte van circa 250 m². Ook voor deze woning zijn verschillende uitbreidingsopties ontwikkeld.

Liniedijkwoning vanaf € 455.000: een zeer luxe en ruime woning met 165 m² woonoppervlakte en een kavel van circa 327 m². Je krijgt een vlonder aan het water met uitzicht op het groen van de Liniedijk. Standaard heeft de woning hoogwaardige isolatie en zonnepanelen die bijdragen aan een beter milieu en een lagere energierekening.

Deelplan 2
Het laatste deelplan, deelplan 2, van het Leusder Valleipark is momenteel in aanbouw. 7 vrije kavels en 36 woningen in de vrije sector. De wijk zal ongetwijfeld op gaan vallen vanwege de ‘eenheid in verscheidenheid’. De woningen in deze laatste fase hebben een heel eigen karakter. Rieten kappen, donkere dakpannen, zwarte planken, mooi metselwerk en wit keimwerk in een groene omgeving staan garant voor een fijne en luxe uitstraling.

Deelplan 3
Dit deelplan bestaat uit 38 woningen in verschillende typen. Zo zijn er rijwoningen en geschakelde twee-onder-een-kapwoningen. De woonoppervlaktes van de verschillende types lopen uiteen van 120 tot 164 m2. Door de huizen te laten verspringen van elkaar en te spelen met de goothoogte en de kleuren van de gevel heeft elk huizenblok een eigen verschijningsvorm.
Het verlevendigt het straatbeeld en geeft de wijk een informeel en vriendelijk karakter.