Intentieovereenkomst Wognum Noord getekend

In juli vorig jaar heeft de gemeenteraad van gemeente Medemblik unaniem besloten om door te gaan met de gebiedsontwikkeling voor ongeveer 640 woningen op locatie Wognum Noord. Gedurende het afgelopen jaar hebben de ontwikkelaars USP-Kuin-Klok/Heilijgers en VBM, samen met de gemeente Medemblik, een intentieovereenkomst opgesteld. Op 18 juli jl. is deze overeenkomst symbolisch ondertekend door wethouder Jeroen Broeders van gemeente Medemblik en de ontwikkelaars van USP-Kuin-Klok/Heilijgers en VBM. Onder het genot van een glas champagne werd stilgestaan bij deze belangrijke stap in de gezamenlijke ontwikkeling.

Na het zomerreces gaan de partijen verder met het uitwerken van de kaderstellende notitie en de anterieure overeenkomst. De prognose is dat de kaderstellende notitie in het eerste kwartaal van 2025 gereed is, waarna deze wordt gepubliceerd en de participatie verder gaat. De verwachting is dat de anterieure overeenkomst in het derde kwartaal van 2025 wordt getekend.

Voor meer informatie en updates kunt je een account aanmaken op de projectwebsite planwognumnoord.nl

We hebben een leuke video gemaakt van dit unieke tekenmoment. In deze video een korte blik achter de schermen bij de ondertekening van de intentieovereenkomst met de betrokken partijen die samen de ontwikkeling van Wognum Noord mogelijk maken.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal