PLASTIC SCHILFERS IN DE TUIN? .... FEBRUARI 2024

29 februari 2024

Er waaien plastic schilfers in de tuinen nu de dakpannen worden verwijderd van de hoogbouw. Hoe komt dat en wat gaan jullie eraan doen? Allereerst dank aan de buurt voor het direct melding maken bij Delian van rondzwervende plastic schilfers.

Allereerst dank aan de buurt voor het direct melding maken bij Delian van rondzwervende plastic schilfers. Hierdoor konden we meteen actie nemen. Patrick Dezijn, hoofduitvoerder op locatie, legt uit hoe dit komt.

Patrick, wat was er precies aan de hand?

“Afgelopen vrijdag zijn we gestart met het weghalen van de dakpannen. Tussen de dakpannen en het hout zat brandwerend plastic. En we zagen dat het plastic, dat er al zit sinds de bouw in 1970, poreus was geworden door de warmte en kou in de loop der jaren. Ondanks dat we ons uiterste best deden om het voorzichtig weg te halen, werkte de wind niet mee. Met als gevolg dat er plastic schilfers de tuinen in waaiden.”

Wat hebben jullie gedaan nadat de eerste meldingen binnenkwamen?

“Laat ik beginnen met het maken van onze excuses naar onze direct omliggende buren. We hadden namelijk niet door dat er schilfers de tuinen in waaiden. Na de melding hebben we in het weekend meteen extra mankracht geregeld. Vanaf maandag maakt nu twee man sterk continu een ronde en belt bij de mensen aan om de tuin schoon te maken. Gelukkig zijn we vandaag einde dag klaar met het verwijderen van de dakpannen”

Wat adviseer je mensen te doen als ze nog plastic schilfers vinden in de tuin?
“Meld het bij Delian en wij zorgen dat het, tijdens werkdagen, wordt opgeruimd op een tijdstip dat uitkomt.”

Sint Carolus Hilversum schilvers in de tuin

Welke werkzaamheden staan er verder op de planning?

“De mensen die de sloop volgen, hebben vast gezien dat bij de laagbouw de betonnen vloer er nog ligt. Er bleek onder de vloer asbest te zitten. Hoe secuur we ook van tevoren een asbestinventarisatie maken, je ziet het pas echt op het moment dat je het laag voor laag sloopt. Dit betekende werkzaamheden neerleggen, melding maken bij de gemeente, een hoop papierwerk invullen en wachten op goedkeuring om door te gaan. Inmiddels hebben we groen licht en kunnen we verder met het weghalen van de vloer.”

Wanneer start de totale sloop van de hoogbouw?

“We starten in maart, alleen is de exacte datum nog niet bekend. Het wachten is op een rupskraan met sloopgiek die op dit moment draait op een ander werk. Zodra de kraan daar klaar is, start de sloop van de hoogbouw.”

Terug naar de projectpagina van Sint Carolus

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal