Sint Carolus - Maak kennis met hoofduitvoerder Gerard Pellikaan

15 juli 2024

Vanaf nu is er een nieuw persoon verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de bouwplaats. Hoofduitvoerder Gerard Pellikaan van Heilijgers heeft het stokje overgenomen van Teun Lagemaat. In dit interview stelt Gerard zich voor aan de buurt.

Vertel! Wie is Gerard Pellikaan?

“Hallo buren, mijn naam is Gerard Pellikaan en vanaf nu ben ik het gezicht op de bouwplaats. Ik ben 43 jaar en werk inmiddels alweer 26 jaar bij Heilijgers. Ik ben als broekie begonnen in de rol van leerling timmerman en zo opgeklommen tot hoofduitvoerder." Lachend: “Door de wol geverfd dus! Ik ben een echte Brabander en woon samen met de leukste vrouw en kinderen van heel Brabant.”

Wat maakt het werken bij Heilijgers zo leuk?
“Het is het samen gevoel wat het bedrijf zo uniek maakt. Als je echt iets wilt en ervoor gaat, staan ze achter je en krijg je alle ruimte om te groeien.”

Hoe vroeg rij je ’s ochtends weg uit het Brabantse land?
“Ik ben altijd om 06:00 uur op de bouw. Open de boel en bereid de dag voor. We starten de dag met een kop koffie en om 07:00 uur gaan we buiten aan de slag, niet eerder. Ik ben me bewust dat we letterlijk bij de mensen in de achtertuin bouwen. Geluidloos bouwen gaat niet, wel let ik erop dat het voor de buurt leefbaar blijft en voor ons goed werkbaar.”

Waar ben je op dit moment mee bezig?

“We zijn bezig met het ontgraven van de parkeerkelder. Voor wie zicht heeft op de bouwplaats ziet als je goed kijkt overal oranje stokjes boven de grond uitsteken. Op deze plekken komen de boorpalen, 231 stuks in totaal. Ik hoop dat we deze week kunnen starten met het storten van de eerste boorpalen. En het zou helemaal mooi zijn als vrijdag 26 juli - de dag dat de bouwvak begint - alle palen in de grond zitten.”

Wat gaan de buren merken van het storten van de boorpalen?

“De buurt merkt hier weinig tot niks van. Het storten van de boorpalen geeft weinig geluid en geen trillingen. Je ziet alleen veel betonwagens heen en weer rijden.”

Gaat de bouwplaats tijdens de bouwvak op slot?

“Jazeker, mijn collega sluit sluit de boel vrijdag 26 juli af en ik open maandag 19 augustus weer het hek. Tenzij we het net niet halen met de boorpalen. Dan werkt een klein clubje door. Mocht u nu iets vreemds zien gedurende de bouwvakperiode, neem dan contact op met Delian de Gier of bel met ons calamiteitennummer: 033 – 45 45 47 00.”

Als laatste heb je nog een mededeling voor de buurt.
“Klopt! Ik wil de buurt graag informeren over het feit dat eind vorige week - in overleg met de gemeente - een boom is weggehaald bij de inrit van de bouwplaats. Omdat er zoveel transport van en naar de bouwplaats komt, kwamen we tot de conclusie dat de chauffeurs onvoldoende goed zicht hadden op passerende auto’s, fietsers en voetgangers. En veilig bouwen is het allerbelangrijkste bij Heilijgers! Uiteraard planten we bij oplevering een nieuw boom, dat beloof ik bij deze.”

Terug naar de projectpagina van Sint Carolus

Gerard Pellikaan Heilijgers
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal