Sloop Sint Carolus: Het echte werk!

26 maart 2024

De kop is eraf! We zijn begonnen met het ‘echte werk’; het slopen van het casco. Het duurt niet lang meer en dan is gerecycled puin het enige wat over is van Sint Carolus in Hilversum.

Teun, kun je ons vertellen wat er allemaal bij komt kijken om het casco veilig te slopen?

Begint te lachen. “Vaak hebben mensen nog een ouderwets beeld bij slopen. Dat er een sloopkogel aan de kraan hangt en dat we die tegen het gebouw laten slaan en vervolgens het beton in stukken naar beneden valt. Zo werken we niet bij Lagemaat. Zorgvuldig knipt de sloopkraan, van boven naar beneden, het beton en verkleind de grote brokstukken. Op dit moment staan er twee sloopkranen.”

Wat hoort de buurt van de sloop?

“Voor wat betreft geluid zal de buurt over het algemeen niet veel last hebben. Het knippen is een speciale techniek die geluidsvriendelijk is. En het puin malen we niet op locatie fijn, maar op een andere plek. Ook doen we ons best om zo min mogelijk stof te produceren. Natuurlijk gaat het niet stofvrij. Wel reduceren we de stofvorming door het beton nat te houden met waterkanonnen en zijn er benevelaars op de sloopkranen bevestigd.”

Wat gaat er verder de komende weken gebeuren?

“Voorlopig zijn we nog drie tot vier weken bezig met het slopen van het casco. Daarna start het verwijderen van de kelder en de fundering. We gaan pas weg op het moment dat er een mooie, gladstreken bouwplaats klaarligt voor Heilijgers.”

Terug naar de projectpagina van Sint Carolus

Sint Carolus - sloop 2 - Woonzorg Nederland - Heilijgers Bouw

Sloop zorgcentrum Sint Carolus Hilversum in volle gang

Sint Carolus Hilversum - sloop 1 - Woonzorg Nederland - Heilijgers Bouw

Sloop zorgcentrum Sint Carolus Hilversum in volle gang

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal