ONDERTUSSEN OP HET TERREIN VAN SINT CAROLUS….WEEK 42

16 oktober 2023

Nu de sloop 2 oktober is gestart, is het tijd voor een nieuw bericht. Hoe gaat het op de bouwplaats? Waar in het gebouw is Lagemaat nu bezig? Hoe zit het met het verwijderen van het asbest? Allemaal vragen waar projectleider Teun Lagemaat antwoord op kan geven.

Teun, hoe gaat het met de sloop?

“Goed! We zijn volop bezig met het leeghalen van de kamers op de tweede en derde verdieping van de hoogbouw. Vloeren, verwarmingen, keukenblokjes, wastafels, deuren, gordijnen alles halen we weg, totdat alleen de kale muren overblijven.”

Ik zie dat alle materialen keurig geordend bij elkaar liggen. Waarom is dat?

Begint te lachen: “Ja, nu zie je meteen dat slopen een vak is. Alles wat we slopen wordt meteen gesorteerd op herbruikbare materialen en afval. Zo is er een kamer met alleen maar hout, een kamer met tapijt/zeil, een kamer met oud ijzer. Met deze aanpak sorteren we bij de bron, worden de containers slim gevuld, werken we efficiënt en is het voor de buurt veel rustiger omdat we veel binnen voorbereiden.”

Hoeveel man is er momenteel aan het werk?

“Over het algemeen zijn er vijf mensen aan het slopen en vier mensen zijn bezig met asbestsanering in de kruipruimte.”

Betekent dit dat de buurt mannen in witte pakken gaan zien?

“Eind deze week zou dat zo maar kunnen. Zodra de kruipruimte is gesaneerd, gaan we aan de buitenkant asbest weghalen in de dakoverstekken van de recreatieruimte. Voordat we hiermee starten komt er eerst een ecoloog een laatste check doen of er niet stiekem nog een vleermuis of een vogel een schuilplaatsje heeft gemaakt. Als de ecoloog groen licht geeft, ga je mannen in witte pakken zien. Overigens werken we altijd veilig en schoon voor onze eigen mensen en voor de omgeving. De buren hoeven zich geen zorgen te maken, ramen kunnen gewoon open blijven.”

Terug naar de projectpagina van Sint Carolus

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal