Sint-Carolus-Hilversum-Heilijgers-Woonzorg-Nederland

Sint Carolus, Hilversum

In uitvoeringBinnenstedelijkZorgAppartementenNieuwbouw

In Hilversum bouwt Heilijgers in opdracht van Woonzorg Nederland voor zorgorganisatie Hilverzorg het project Sint Carolus. Een zorggebouw met 99 studio’s, 10 woonkamers en een woongebouw met 32 appartementen. Het oude gebouw is inmiddels gesloopt en de nieuwbouw is gestart. Als alles volgens planning verloopt, levert Heilijgers eind 1e kwartaal, begin 2e kwartaal 2026 een mooi, nieuw zorggebouw op voor de bewoners van Sint Carolus.

Wij begrijpen dat dit project de nodige impact heeft in de buurt. Delian de Gier is daarom beschikbaar als contactpersoon voor de buurt van Sint Carolus in Hilversum.

UPDATES – ALLES OVER DE NIEUWBOUW

Van sloop naar nieuwbouw. Teun Lagemaat heeft het stokje overgedragen aan uitvoerder Gerard Pelikaan van Heilijgers. Gerard en zijn bouwteam zijn verantwoordelijke voor de nieuwbouw. Delian de Gier interviewt hem regelmatig en vraagt hoe het gaat op de bouwplaats.

St Carolus Hilversum - terrein schoon en bouwrijp

SLOOP IS KLAAR, START NIEUWBOUW

6 juni 2024 - De sloop van St. Carolus is klaar! Dit betekent dat we van start gaan met de volgende fase: de nieuwbouw. Projectleider Teun Lagemaat heeft eind mei het terrein schoon en bouwrijp opgeleverd aan Gerard Pellikaan hoofduitvoerder bij Heilijgers Bouw.

Lees verder
Sint Carolus Hilversum - sloop 1 - Woonzorg Nederland - Heilijgers Bouw

HET 'ECHTE WERK'; HET SLOPEN VAN HET CASCO

26 maart 2024 - De kop is eraf! We zijn begonnen met het ‘echte werk’; het slopen van het casco. Het duurt niet lang meer en dan is gerecycled puin het enige wat over is van Sint Carolus. Teun, kun je ons vertellen wat er allemaal bij komt kijken om het casco veilig te slopen?

Lees verder
schilfers sint carolus hilversum

DIRECT ACTIE DOOR WEERS- OMSTANDIGHEDEN.... MAART 2024

1 maart 2024 - De veranderende weersomstandigheden zorgden ervoor dat we vanmiddag direct een noodplan moesten opstarten. Nu de dakpannen zijn verwijderd en de hoogbouw klaar is voor de totaal sloop, waait het poreuze plastic door de wind het dak af en dwarrelt neer in de buurt.

Lees verder
Sint Carolus Hilversum schilvers in de tuin

PLASTIC SCHILFERS IN DE TUIN? .... FEBRUARI 2024

29 februari 2024 - Er waaien plastic schilfers in de tuinen nu de dakpannen worden verwijderd van de hoogbouw. Hoe komt dat en wat gaan jullie eraan doen? Allereerst dank aan de buurt voor het direct melding maken bij Delian van rondzwervende plastic schilfers.

Lees verder
Sint-Carolus-Hilversum-Heilijgers-Woonzorg-Nederland-sloop-1-300x300

SLOOP LAAGBOUW EN MEER … JANUARI 2024

17 januari 2024 - Officieel mag het misschien niet meer, toch willen wij 2024 starten met de beste wensen voor de buurt. We gaan het nieuwe jaar meteen actief van start. De asbestsanering van de laagbouw is klaar. Het wachten is nu op dat de sneeuw verdwijnt en dan kan het gebied officieel vrij van asbest worden verklaard. Zodra we groen licht hebben, start de sloop.

Lees verder
Sint-Carolus-Hilversum-voortgang-sloop-8

VOORTGANG SLOOP….DECEMBER 2023

21 december 2023 – We zijn bezig met de laatste werkzaamheden. Morgen sluit de bouwplaats voor twee weken. Tijd om met Teun Lagemaat bij te praten. Hoever is het sloopproces nu? “Alle kamers zijn inmiddels leeg. Het enige wat er nog staat, zijn de muren en vloeren. Alle brandbare materialen zijn verwijderd en de laatste materialen die we kunnen hergebruiken, ……..

Lees verder
2023-10-16-Sint-Carolus-Hilversum-sloop-2

ONDERTUSSEN OP HET TERREIN VAN SINT CAROLUS….WEEK 42

16 oktober 2023 – Nu de sloop 2 oktober is gestart, is het tijd voor een nieuw bericht. Hoe gaat het op de bouwplaats? Waar in het gebouw is Lagemaat nu bezig? Hoe zit het met het verwijderen van het asbest? Allemaal vragen waar projectleider Teun Lagemaat antwoord op kan geven.

Lees verder
webinar-sloop-sint-carolus-hilversum-300x163

VERSLAG INFORMATIEAVOND SLOOP

26 september 2023 – Hoelang duurt de sloop? Wat betekent dit voor de buurt? Planning en werktijden? Het verslag van de informatieavond en de beantwoording op de vragen van omwonenden

Lees verder
parkeren-Sint-Carolus-Hilversum

PARKEERVAKKEN VOOR VEILIGE WERKOMGEVING

18 september 2023 – In een dicht bebouwde buurt met voetgangers, fietsers, auto’s en aan twee kanten parkeren is het veilig slopen van Sint Carolus best een uitdaging voor Lagemaat: Om voor iedereen een zo’n veilig mogelijke leef- en werkomgeving te creëren is in overleg met de gemeente besloten, dat vanaf 2 oktober er niet meer geparkeerd kan worden voor de deur van Carolus.

Lees verder
Start-sloop-van-Sint-Carolus-300x200

TERUGKIJKEN INFOAVOND SLOOP

15 september 2023 – Wanneer begint de sloop, welke woningen krijgen een bouwkundige vooropname, via welke route wordt het puin afgevoerd? Afgelopen dinsdag is sloopaannemer Lagemaat onder leiding van Fokko en Delian uitgebreid ingegaan op de sloop van Sint Carolus. Mocht je het webinar gemist hebben of nog een keer terug willen kijken

Klik dan hier
Teun-Lagemaat-

MAAK KENNIS MET TEUN VAN DE LAGEMAAT

12 september 2023 – Graag nemen we je tijdens de sloop mee in de wereld achter de bouwhekken. Maak kennis met het bouwteam van Sint Carolus. Wie zijn deze mensen en wat doen ze precies? Vanaf nu posten we regelmatig een portret van één van onze kanjers. We starten de reeks met Teun Lagemaat.

Lees verder

Wil je op de hoogte blijven?

Op deze pagina plaatsen wij regelmatig updates over het project. Als je hieronder je e-mailadres achterlaat, dan krijg je automatisch een e-mail op het moment dat wij nieuws hebben.

Naam
Organisatie
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht